LÁSKA, HOJNOST, POSLÁNÍ 1.5. (10 - 19 h) jednodenní seminář pro ženy 💃 na Chateau Mcely » Pro ženy, které chtějí zažít láskyplnou péči a které se chtějí více propojit s tím, kam ve svém životě směřují. Více ZDE

LÁSKA, HOJNOST, POSLÁNÍ 1.5. (10 - 19 h) jednodenní seminář pro ženy 💃 na Chateau Mcely » Pro ženy, které chtějí zažít láskyplnou péči a které se chtějí více propojit s tím, kam ve svém životě směřují. Více ZDE

Prostor, vášeň a inspirace

Denisa Říha Palečková pracuje jako lektorka v oblasti partnerských vztahů: pomáhá lidi učit lásce, intimitě a vzájemné harmonii, což jsou hodnoty, které se promítají i do jejího soukromého života, ale také do prostředí, v němž žije.

K rodným Vinohradům chová doslova citovou vazbu, kromě pár let studia v Německu a roku v Dejvicích zde žije už od dětství. Prošla od té doby asi pěti vinohradskými byty, ale zamilovala si právě ulici, kde žije už šest let v bytě, který je pro ni inspirací, místem práce i odpočinku, a když na to přijde, tak i natáčecím studiem.

Místo kolem sebe – prostor v sobě

Velký klasický byt v domě z počátku dvacátého století byl pro Denisu Palečkovou symbolem velkého návratu na Vinohrady, který proběhl, jak sama popisuje, docela zajímavě: „Bydleli jsme v té době s přítelem v pěkném bytě v Dejvicích. Ovšem naše masážní studio, které jsme tehdy rekonstruovali, bylo na Vinohradech. Začal se stavět tunel Blanka, a my jsme trávili několik hodin denně přejezdy z Dejvic na Vinohrady a zpět, v dopravních kolonách. Rozhodnutí bylo jasné: zpět na Vinohrady. Navíc dejvický byt neměl volný výhled. Dívali jsme se na protější dům. A já odmalička byla zvyklá na výhled z vyšších pater,“ popisuje svoji slabost pro otevřený prostor, který ji nadchl i na cestách po světě. Vzpomíná na pobyt v San Francisku a výhled z hotelu do širokého okolí. Tehdy jí došlo, že to, co máme kolem sebe, se zároveň promítne i do nás: „Díky prostoru mám větší nadhled. Lépe se dokážu soustředit na to, co je podstatné,“ dodává.

Výhled se tak stal hlavní prioritou pro výběr nového bytu, stejně jako oblíbená ulice. Se stromořadím a výhledy do zahrad i na Prahu. Jak sama říká, představila si, jak se v bytě chce cítit, a v duchu učinila přání. Zadala do vyhledávače realit ‚svou‘ ulici a vyšlo to. Byt si pronajala a žije v něm dodnes, teď i s celou rodinou. Vinohrady miluje pro jejich variabilitu, jsou tu obchůdky, kavárny, farmářské trhy i obchodní centrum a za ničím nemusíte cestovat daleko.

Interiér jako vášeň i zdroj energie

Byt má tři pokoje na jedné straně, na druhé kuchyň a obývák, které slouží nejen k trávení společného času s rodinou a relaxaci, ale také jako pracovna. „V obýváku také někdy natáčíme. Živím se jako lektorka v oblasti vztahů a intimity. Kromě živých seminářů jde část učení do světa i po internetu. Z obýváku vysíláme jednou za měsíc webináře o partnerství, intimitě a osobním rozvoji a také zde natáčíme výukové programy,“ vysvětluje Denisa Palečková. Nenechme se ale mýlit – obytná místnost rozhodně nevypadá jako nějaké chladné natáčecí studio. Naopak. Působí velmi čistě, nic zde neruší, ale je zároveň velmi útulné a harmonické. Vše navíc koresponduje s klasickým rázem a uspořádáním bytu.

Celý interiér je dílem Denisy Palečkové. Bytový design je jejím velkým koníčkem, takže i zařizování a vymýšlení detailů a kombinací pro ni bylo a dodnes je především zábavou a relaxací. „Byt jsme převzali do pronájmu v o něco horším stavu, než jak vypadá teď. Brousili jsme parkety, lakovali dveře a okna, malovali stěny pokojů. Interiérový design byl vždy mou vášní, tak mě proces zařizování bavil a stále baví. Vzhledem k tomu, že byt máme v pronájmu a není náš, snažili jsme se náklady na rekonstrukci držet na minimu,“ vysvětluje.

Při zařizování se zhlédla v klasickém stylu, ale i v prvcích z Asie, která je její velkou láskou jak v osobním, tak pracovním životě. Klasický styl si oblíbil i Denisin manžel, stejně tak je spojuje i kladný vztah k buddhismu. „Když jsem vybavovala naše masážní studio Tantra Spa, cestovala jsem hodně po Asii, studovala tamější wellness oázy a inspirovala se. Hodně doplňků jsme tehdy přivezli z Thajska a Bali. Některé sošky, zrcadlové rámy a dekorační předměty pak obohatily i náš byt,“ říká Denisa Palečková.

Harmonický byt pro život i práci

Útulný a vzdušný styl, který má obyvatelka bytu tak ráda, prochází všemi pokoji. Interiéru dominuje masivní dřevo i zajímavé detaily, které bychom možná na první pohled v klasickém vinohradském bytě nečekali – asijské motivy, ale třeba i trochu ‚venkovsky‘ působící komoda v předsíni – ale do interiérového celku skvěle zapadají, ozvláštňují ho a dodávají mu osobitou atmosféru. Možná proto, že vše je zařízeno s citem. „Z prostoru a v prostoru musím mít dobrý pocit. A tak tvary, materiály, barvy apod. ladím tak dlouho, dokud vše ‚nesedne‘. Lidé, kteří k nám přichází, jsou zpravidla nadšení. Velmi dobře se u nás cítí, vnímají vřelost a inspiraci. A i pro mě je náš byt oázou, kde se vždy dobře ukotvím a nabiji. Dodává mi energii,“ shrnuje Denisa Palečková.

Pohodu v prostoru šíří nejen oblíbené doplňky, ale třeba i velmi klasicky působící krb. Nenechme se mýlit – funguje na elektřinu, ale dokáže místnost nejen prohřát, ale především v zimě i navodit příjemnou atmosféru. Interiéru dominuje bílá barva, která slunný byt ještě více prosvětluje a opticky zvětšuje prostor. Barevné obrazy a vzorované polštáře a závěsy tak vůbec nepůsobí rušivě, natož kýčovitě, ale naopak vytvářejí příjemný kontrast a dodávají bytu na útulnosti. Prostor bytu umožňuje volně dýchat, nasávat inspiraci i energii a vytváří prostředí, ve kterém je radost bydlet, ale i pracovat. A pokud děláte to, co vás baví a naplňuje, je to dvojnásobná radost.

Tento článek byl publikován v magazínu Doma Dnes a můžete si jej přečíst zde.

 

© Mgr. Denisa Říha Palečková, 2015

Chcete tento článek zveřejnit či jeho části citovat na svém webu? Je to možné s uvedením autora (Denisa Říha Palečková) a zdroje článku (odkaz na tuto stránku). Zároveň nás prosím informujte na email [email protected] a pošlete nám odkaz na Váš web, kde je citace či článek umístěn. Děkujeme!

Pokud budete chtít uvést také informace o autorce, využijte tento odstavec:

Denisa Říha Palečková
Přináší zcela nový pohled na intimitu a metody, jak tuto oblast využít pro zdraví, štěstí, partnerský život a osobní rozvoj. Díky svým kurzům, přednáškám a článkům pomohla od roku 2002 již mnoha tisícům lidí k radostnějšímu a naplněnému životu. Je známá především díky sestavení celostní smyslné masáže, která se u nás rychle rozšířila pod názvem tantrická masáž. Párům ukazuje, jak naplnit vztah láskou a vášní a být zamilovaní třeba i po 20 letech. Zakladatelka Školy celostní smyslné masáže, Školy šťastného partnerství, prožitkově-vzdělávacího centra ARKAYA® a výcviku CORE TOUCH® pro laiky i profesionály. Do Čech zavedla také tzv. vaginální mapování a léčení jizev. Vede také semináře pro ženy, které ženám pomáhají probudit lásku v sobě a k sobě, vést šťastný a harmonický život a prožívat radost a rozkoš skrze vlastní tělo. Z pohodlí domova se můžete učit a rozvíjet i díky jejím online programům Jak uspokojit ženu, Tajemství šťastného vztahu a Jak se otevřít do vztahu

Pravidelná inspirace
pro šťastný život a vztahy?

Vyplň svůj e-mail a nejnovější články a videa budou chodit přímo do Tvé schránky.

Regular inspiration
for your happy relationship

Fill in your email and the latest articles and videos will go straight to your inbox...

Komentáře