LÁSKA, HOJNOST, POSLÁNÍ 1.5. (10 - 19 h) jednodenní seminář pro ženy 💃 na Chateau Mcely » Pro ženy, které chtějí zažít láskyplnou péči a které se chtějí více propojit s tím, kam ve svém životě směřují. Více ZDE

LÁSKA, HOJNOST, POSLÁNÍ 1.5. (10 - 19 h) jednodenní seminář pro ženy 💃 na Chateau Mcely » Pro ženy, které chtějí zažít láskyplnou péči a které se chtějí více propojit s tím, kam ve svém životě směřují. Více ZDE

Čas sebepoznávání, pochopení, objevování vzájemné intimity a hledání cesty zpět ke svým srdcím

Milá Denisko a Richarde,

jsou to už tři týdny, co jsme spolu s manželem absolvovali váš kurz na Váňově statku a já bych se také velmi ráda podělila o pozitivní zkušenost, kterou jsme tam s vámi zažili.

S mým manželem jsme spolu už 23 let. Prožili jsme spolu dobré i špatné, ale už skoro dva roky byly tak kritické, až jsem tento rok dospěla do takového stavu, že jsem se chtěla rozvést.

Krizi jsme řešili s manželem i před rokem, ale tehdy se nic nezměnilo a manžel o náš vztah nezabojoval. Celé se to jen zhoršovalo a letos to vyvrcholilo tím, že jsem byla rozhodnuta, že dále nechci zůstat ve vztahu, kde jsem byla jen služka, kuchařka, uklízečka. Ve vztahu, kde jsem nebyla rovnocenná partnerka a manželka. Žili jsme spolu už jen jako dva spolubydlící. O našem intimním životě raději ani nemluvím.

A tak v dubnu po společných hádkách padlo z mé strany rozhodnutí. „JE KONEC“. Manžel měl odjet na tři dny do lázní, kam jsme měli jet původně spolu, ale já jsem už o to neměla zájem. V den jeho odchodu se mě zeptal, co vlastně chci, a tehdy jsem mu řekla, že se chci rozvést. Tato zpráva ho očividně rozhodila a velmi rychle odešel pryč. Tři dny jsme zůstali každý sám a já jsem měla nervy, co bude dál a obávala jsem se manželova návratu domů.

Stalo se ale něco, co jsem vůbec nečekala. Najednou začal manžel bojovat a začali jsme spolu vzájemně – alespoň písemně – konečně komunikovat. V těch pár zprávách jsme si napsali víc, než jsme si řekli za poslední dva roky. Já jsem mu přiznala, že právě proto, jak se ke mně choval, zabil ve mně všechnu lásku a city k němu. Necítila jsem už nic, jen prázdnotu. Měla jsem pocit, že žiji s cizím člověkem, ke kterému mě už nic nepoutá.

Po třech dnech přišel manželův návrat domů a my jsme si o všem znovu společně povídali. Tentokrát klidně, bez výčitek, bez hádky a bez negativních emocí. Prosil mě, abychom to spolu ještě jednou zkusili. Zeptala jsem se ho, jestli do toho chce jít i přesto, že k němu momentálně nic necítím, a že nebudou žádné dotyky, polibky, objetí. Odpověděl, že to chce i přesto zkusit, a že mi dá tolik času, kolik budu potřebovat. Tak jsme si tedy dali vzájemně „poslední“ šanci na záchranu našeho manželství.

Já jsem měla po celou dobu naší krize při sobě velkou podporu celého mého okolí. Rodinu i přátelé, a hlavně jednu mou spřízněnou dušičku, která vše prožívala se mnou a která zřejmě následně otevřela oči i mému manželovi. Můj muž neměl nikoho. Byl na to úplně sám a hlavně ani neměl odvahu se někým poradit nebo se podělit o problémy, které ho trápily.

Jednoho dne mě můj dobrý přítel pozval na oběd, a najednou padl z jeho strany návrh, zda bychom se nechtěli pro záchranu našeho manželství zúčastnit právě vašeho kurzu pro páry. Doporučil nám ho na základě vlastní zkušenosti. Poslal mi link na vaši stránku, já jsem se podívala na video, kde právě Deniska vyprávěla o tom, co to vlastně je za kurz a co je jeho cílem. Večer jsem to ukázala manželovi s otázkou, zda by byl ochoten něco takového absolvovat. Bez váhání souhlasil.

Shoda náhod byla ta, že kurz měl být už za tři týdny! Tak jsem neváhala a poslala jsem přihlášku.

Přišel den D, kdy jsme měli odcestovat. Ještě v pátek ráno jsme se stihli podívat na jedno video, kde jeden manželský pár vyprávěl svou zkušenost z kurzu a o tom, že se do sebe znovu zamilovali. Jen jsem se nad tím mírně ušklíbla s myšlenkou, že toto určitě není možné.

Proběhly však tři úžasné dny plné emocí, radosti, bolesti, slz i smíchu, či tance. Necelé tři dny sebepoznávání, pochopení, objevování vzájemné intimity a hledání cesty zpět ke svým srdcím.

Deniska a Richard nás během třídenního kurzu dokázali naučit a pochopit víc, než jsme my prožili za 23 let společného manželství. Najednou jsme se ocitli někde, kde vše ohledně milování, sexu, vzájemné intimity a komunikace se otevřeně přebíralo nahlas, bez zábran, studu a předsudků. Kde někdo za nás vyjádřil všechny naše pocity, obavy, skryté myšlenky. Kde bylo vše, co se týká vztahu mezi mužem a ženou, rozebrané do poslední důležité maličkosti.

Mně jako ženě už léta chyběly právě něžné dotyky, polibky, objetí a jemné dlouhé milování. Přímo jsem nenáviděla rychlý sex bez předehry, ale na druhé straně jsem byla ráda, že je to rychle za mnou a mám klid.

A najednou tu byl někdo, kdo nám dal návod, jak se dá projevovat náklonnost a láska dlouhým něžným milováním, vědomým milováním, a že ne vždy je nutné dosáhnout, stůj co stůj, vrcholu u obou partnerů. A my jsme si to večer za večerem začali naplno vychutnávat.

To, co jsme všechno prožili na tomto kurzu, se skutečně nedá popsat. To musí prostě člověk prožít.

A já bych tento kurz určitě doporučila každému páru, který přemýšlí nad rozvodem nebo si jen prochází těžkým partnerským obdobím, jako terapii na usmíření a nalezení si opětovné cesty ke svým srdcím.

V neděli po necelých třech dnech jsme z Váňova statku s manželem odjížděli skutečně znovu do sebe zamilovaní. Stalo se to, čemu jsme oba v pátek ráno ještě sami nevěřili a usmívali se nad tím.

Dnes se denně již tři týdny usmíváme stále jen na sebe a užíváme si každou možnou společnou chvilku. Večer chodíme do postele po letech konečně spolu a v časných večerních hodinách, abychom si užili vědomé milování, a pokud náhodou není čas, tak se alespoň „lžičkujeme“. (Tento výraz oba milujeme).

Denisko, spolu s Richardem měníte životy stovkám lidí a já vám přeji, ať vám toto poslání vydrží co nejdéle, a ať se vám daří i nadále usmiřovat ještě mnoho párů, které si procházejí těžkým životním obdobím. Kéž by těch párů nebylo mnoho, ale v dnešní uspěchané době plné rozvodových řízení, je to jen zbožné přání.

A tak je úžasné, že existuje někdo, kdo nám dokáže ukázat cestu zpět k sobě a najít tu ztracenou lásku, porozumění a vzájemné pochopení, úctu a něhu. Oba skutečně děláte skvělou práci a my dva jsme vám upřímně vděčni, že dnes znovu prožíváme snad ještě hezčí chvíle, než když jsme se seznámili.

Na kurzu jsme udělali tlustou čáru za vším, co nás trápilo, rozdělovalo a co nám ubližovalo. Po kurzu jsme začali nový manželský život s čistým štítem, a já jsem už během čtvrtého večera dokázala mému manželovi říct upřímně od srdce to, na co tak trpělivě čekal. „MILUJI TĚ“.

Mimochodem …. Nikdo z našeho okolí nechápe tuto naší rychlou proměnu. Nevěří vlastním očím, co se s námi přímo zázračně stalo, ale všichni z toho mají velkou radost. Hlavně naše, už pomalu 22 letá dcera.

S hlubokou úctou a vděčností vaši „kurzisté“ Renča (45) a Ladislav (54) Horečtí.

PS: Velmi nás potěšilo vaše pozvání na Retreat pro páry ll pro pokročilé, a bez váhání jsme se oba shodli, že pokud to bude možné, určitě se ho zúčastníme, a už nyní se velmi těšíme, co nového se naučíme a čím náš vztah zase oživíme.

Denisa Říha Palečková
Přináší zcela nový pohled na intimitu a metody, jak tuto oblast využít pro zdraví, štěstí, partnerský život a osobní rozvoj. Díky svým kurzům, přednáškám a článkům pomohla od roku 2002 již mnoha tisícům lidí k radostnějšímu a naplněnému životu. Je známá především díky sestavení celostní smyslné masáže, která se u nás rychle rozšířila pod názvem tantrická masáž. Párům ukazuje, jak naplnit vztah láskou a vášní a být zamilovaní třeba i po 20 letech. Zakladatelka Školy celostní smyslné masáže, Školy šťastného partnerství, prožitkově-vzdělávacího centra ARKAYA® a výcviku CORE TOUCH® pro laiky i profesionály. Do Čech zavedla také tzv. vaginální mapování a léčení jizev. Vede také semináře pro ženy, které ženám pomáhají probudit lásku v sobě a k sobě, vést šťastný a harmonický život a prožívat radost a rozkoš skrze vlastní tělo. Z pohodlí domova se můžete učit a rozvíjet i díky jejím online programům Jak uspokojit ženu, Tajemství šťastného vztahu a Jak se otevřít do vztahu

Pravidelná inspirace
pro šťastný život a vztahy?

Vyplň svůj e-mail a nejnovější články a videa budou chodit přímo do Tvé schránky.

Regular inspiration
for your happy relationship

Fill in your email and the latest articles and videos will go straight to your inbox...

Komentáře